"Mama Mia for en pizza!" Denne kommentaren tar vi gjerne imot når familie og venner kommer på besøk i sommer. Selv om det er utrolig godt å gå ut i sentrum og spise en deilig middag, er det ekstra gøy å kunne imponere på hjemmebane! Og pizza på ekte, profesjonelt vis vil slå an hos familien, for store og små!

Hvis du ikke har prøvd å bake pizza på sten før - er det bare å svinge seg rundt. Man tror ofte ikke at det kan ha så mye å si for pizzaresultatet at den stekes på sten fremfor god, gammeldags måte med stekebrett i ovnen. Men det har det - du kommer til å bli overrasket over hvor bra det faktisk blir, og vi tør tippe at du aldri mer lager pizza på brett. Eller for den saks skyld - ingen pizza Grandiosa.

Det finnes utallige, gode stener i butikkene, men vi har konsentrert oss om disse tre favorittene, som alle er bestselgere.

 

Ekte stenovnsresultat

Pizzasten Bakesten cordierite 38 cm, tykkelse 1,5 cm med bakespade, kr 499

En ekstra tykk pizzasten for ovn og grill i supermaterialet cordierite. Dette er et keramisk materiale som tåler temperaturer opp til 1200 grader og er heller ikke følsom for store temperaturforandringer. Dette produktet kan derfor legges rett på en varm ovn eller grill. Visste du at når du bruker en bakesten oppnår du samme resultat som når du baker i en stenovn? Brødet får en sprø bunn og en luftig konsistens. Passer også godt til brødbaking.

 

pizzasten
©bakerenogkokken.no
Denne ekstra tykke pizzastenen gjør at pizzaen bare blir enda sprøere og luftigere.

 

En italiensk opplevelse

Jamie Oliver Pizzastein 33,5 cm, kr 299

Det er ingen hemmelighet at Jamie elsker Italia, og denne bakestenen skaper en autentiske sprø italiensk pizza! Stenen gir en jevn fordeling av varmen fra ovnen til pizza, i tillegg til at stenen holder på varmen slik at pizzaen fortsatt er varm under servering. For å unngå at bordplater blir ødelagt, bruk racken til å servere med. Stenen kan også brukes til å bake brød, kaker og croissanter. Hvis du skal bruke Jamies pizzasten på grillen, husk å varme den opp i ovnen først. Maksimum temperatur er 600°c.

 

pizzasten jamie oliver
©Jamie Oliver
Jamie Oliver elsker Italia - og lager stadig vekk inspirerende matvideoer! Denne stenen er billig og bra.

 

For pizzaperfeksjonisten

TheChef Pizzastål 41x36 cm, tykkelse 6 mm, kr 799

Denne bakestenen i står er ikke mindre enn et genialt redskap for å perfeksjonere den perfekte pizza. Pizzastenen oppnår en temperatur som forvandler rå deig til deilig sprø og seig italiensk pizza på kun få minutter ettersom varmeoverføringsevnen er langt høyere enn på en vanlig pizzasten. Et must for deg som er opptatt av et godt resultat, og ikke nøyer deg med middelmådighet når du skal kose deg med mat selv eller når du skal imponere gjestene dine. Stenen er blant de mest populære hos prisguide.no og høster gode tilbakemeldinger fra andre pizzaelskere.

Les flere guider og oversikter her.

TheChef Pizzastål
©Thechef
Å bake pizza på stål gjør fantastiske underverker. Sjelden har vel pizza smakt så godt.